Hoppa till sidans innehåll

Föreläsare
Ulrika Cohn:
av Jordbruksverket Godkänd Hovslagare,
Har arbetat som ryttare hos Paul Schockemöhle och Hugo Simon.
Utbildad inom hästfysioterapi, kiropraktik, osteopati, sadelprovning.
Utbildad vid Equicare,  Ackermann Institutet och    Vluggen Institutet. 
Utbildad Laserterapeut på tävlingshäst.
Arbetar mycket med hästar på elitnivå i alla grenar och även travhäst. Arbetar både med utredningar, konvalecenter, rehab och prestationsoptimering.
Ulrika undervisar i anatomi vid hovslagarutbildningen i Västernorrland.
Utbildar sig just nu på Karolinska Institutet inom ultraljudsdiagnostik.
 

Carolina Marjakangas:
I det här företaget har jag lyckats mixa det bästa av två världar; fysioterapeut – jordens roligaste yrke och ridning – jordens roligaste sport. Jag tog examen vid Karolinska Institutet i januari 2011 och har sedan dess arbetat på vårdcentral och inom primärvårdsrehab. Mina yrkesverksamma år har givit mig en bred grund att stå på då jag mött personer i åldrarna 5-95 år med besvär av mycket varierande karaktär. Jag har också haft nära samarbete med läkare och lärt mig mycket om vad olika yrken kan bidra med vid olika besvär.
Jag är en mycket idrottsaktiv person privat med lång erfarenhet av ridning och hästhoppning då jag började rida som femåring. När jag var 12 år köpte vi egen häst, två år senare flyttade vi till en gård och hästarna blev fler. Under gymnasiet och tiden efter gjorde jag en elitsatsning på ridningen och tävlade upp till 140-nivå i hoppning och jag har alltid tränat dressyr för tränare. Det utvecklade mitt sinne för att känna igenom muskulatur och leder och därigenom finna felande länkar samt att se och utvärdera rörelsemönster vilket gjorde mig intresserad av yrket som fysioterapeut. Jag utövar numera främst andra sporter; styrketräning, crossfit och klättring.
Jens Fredricson:
Han är en svensk ryttare som tävlar inom banhoppning. Han tävlar för Flyinge Hästsportklubb. Jens deltog i olympiska spelen i London 2012 på hästen Lunatic och slutade på delad 26:e-plats i den individuella tävlingen. Han har vunnit det svenska mästerskapen i banhoppning 2008 och 2012. Fredricson arbetade tidigare på Flyinge och var initiativtagaren till Unghästutbildningen där han senare också var lärare. Numera så är Jens stallmästare och hopplärare vid Ridskolan Strömsholm. Som stallmästare så ansvarar han för alla skolhästars utbildning samt ridlärarnas vidareutveckling. Hans hästar finns även stationerade på Ridskolan Strömsholm, där han också bor med sin familj.
Jens är bror till Peder Fredricson. 

Maria Gretzer
Maria är en svensk hoppryttarinna. Gretzer blev historisk med sin sjätteplats på skimmelstoet Marcoville under OS i Barcelona 1992. Hon har bland annat varit förbundskapten för Svenska hopplandslaget, tränare för landslaget i fälttävlan och expertkommentator för Sveriges Radio.
1991 blev Gretzer historisk då hon som första svensk vann en Världscupsfinal, då i Göteborg. Gretzer var med i landslaget i femton år innan hon slutade tävla och istället blev förbundskapten för laget. 
 
Hon började rida som sjuåring och fick så småningom hjälpa till vid Myrö stuteri i Örebro, ett stuteri för travhästar. Vid tio års ålder flyttade hon med sin familj till Göteborg. Gretzer fick sin första häst vid fjorton års ålder som hon tävlade med första gången vid femton års ålder. Efter avslutade studier fick hon arbete som instruktörselev vid sin ridklubb i Göteborg innan hon började som ridlärare på heltid.

    

       

 

Postadress:
Olofströms RK - Ridsport
Motionshallsvägen 10
29339 Olofström

Besöksadress:
Motionshallsvägen 10
29339 Olofström

Kontakt:
Tel: 045440460
E-post: olofstromsridklubb@g...

Se all info

 

  

 

 

 

Klicka här för att köpa bingolott

Du kan även scanna QR-koden för att köpa lott