Gå till innehåll
Olofströms Ridklubb
Olofströms Ridklubb

Publicerad: 2022-10-19

Senast uppdaterad: 2023-02-10

Författare: Anders Yngve

Senast ändrad av: Linda Bello

Ridlärarutbildning

Yrkeshögskolan Syd i Olofström

https://olofstrom.se/utbildning-och-barnomsorg/vuxenutbildning/yrkeshogskolan-syd-olofstrom Länk till annan webbplats.

Pågående utbildning: Augusti HT 2022-2023

Utbildning till Ridlärare bedrivs på heltid under 1år och förläggs rill ridanläggningen i Olofström. I samband med utbildningen erbjuds möjlighet att genomföra Svenska Ridsportförbundets yrkesprov SRSL 1.

Under utbildningstiden får de studerande låna för ändamålet välutbildade hästar. Som studerande har du också möjlighet att ta med och stalla upp egna hästar i mån av plats. Utbildningens upplägg skapar möjligheter för outbildade ridlärare att gå utbildningen samtidigt som du jobbar.
Undervisningen genomförs omväxlande i grupp och enskilt. Viss undervisning kan vara fjärrundervisning. Föreläsningen kommer att varvas med färdighetsträning, grupparbete, seminarier och redovisningar.

Efter avslutad utbildning har man fått bl.a:
Kunskaper om hästens anatomi och fysiologi, skötsel, behov och beteende, tillämpad lagstiftning, tävlingsreglemente, drift och skötsel av ridskoleverksamhet, pedagogik, metodik.
Färdigheter i att rida hästar i dressyr och hoppning, i att planera, genomföra och utvärdera lektioner för olika typer av grupper.
Kompetenser för att kunna utveckla elevers kunskaper om hästar och ridning, utbilda hästar med mål att uppnå god fysik, kondition, ridbarhet och hållbarhet, driva och sköta anläggning i samverkan med ledare i verksamhet.


CSN
Utbildningen är studiemedelsberrättigad hos CSN.

Behörighet:
- Grundläggande behörighet
Krav på särskilda förkunskaper:
- Godkänt yrkesprov för diplomerad hästskötare
- Dokumenterad ridfärdighet
(Lägst 0,90m hoppning, LB dressyr)

Förfrågningar:
eva.fredriksson@edu.olofstrom.se
karoline.lindahl@oktv.se

yhs@olofstrom.se